Hulp bij wondzorg

Heb je te maken met een wonde? Dan is het belangrijk om daar de juiste verzorging bij te krijgen. Of het nu om een grote of kleine wond gaat en of het nu eenvoudig of complex is, maakt daarbij geen verschil. Ook voor chronische problemen of bijvoorbeeld een stoma is hulp te krijgen. Neem vandaag nog contact op met zelfstandige thuisverpleging in Antwerpen voor uw hulp.

De werkwijze

Als het gaat om de passende aanpak, dan wordt die altijd in samenspraak uitgewerkt. Wij overleggen met jou, maar ook met jouw arts en andere zorgverleners. Ook mantelzorgers kunnen meepraten. Op die wijze kunnen we precies achterhalen wat jij nodig hebt en wat jij van ons verwacht. Zo kunnen we problemen helpen voorkomen. Daarbij kijken we ook verder dan het verplegen alleen. Wij kijken naar de gehele situatie en zoeken samenwerking waar dat mogelijk is.

Wij zorgen ervoor dat het elektronisch verpleegdossier altijd up-to-date is zodat alle verpleegkundigen waar je me te maken hebt altijd op de hoogte zijn. Een verpleegkundige met veel kennis is hierin natuurlijk van belang. Bovendien is er de ondersteuning van een team aan gespecialiseerde collega’s. Zij geven advies op de wijze die nodig is. Dit kan ook bij jou thuis gebeuren wanneer de situatie daarom vraagt.

Wat kunnen wij betekenen?

Wij kunnen in verschillende situaties een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan de hulp bij problemen met een stoma. Dit kan flink lastig zijn voor patiënt en mantelzorger en daarom dragen wij hier graag aan bij. Dat geldt ook voor problemen aan luchtwegen, maag en darmen of urinewegen. Zowel de verzorging als het aanbrengen en verwijderen van de materialen is bij ons in goede handen. Ook geven wij ondersteuning, advies en educatie.

Het verzorgen van wonden

Ook de verzorging van brandwonden is bij ons in goede handen. Het gehele traject van begeleiding en ondersteuning is bij ons te doorlopen. Dat komt mede door onze samenwerking met brandwondencentra. Je kan ons altijd inschakelen. Niet anders is dat voor complexe wonden die moeilijk genezen. In dat geval wordt soms overgegaan op negatieve druktherapie. Het is een methode om het wondvocht direct af te voeren en de wond beter te laten herstellen. Dit kan ook thuis. Ook verbandwissel, observatie en dergelijke controletaken zijn bij ons mogelijk.

Werken met postoperatieve wonden

Na een operatie ontstaan postoperatieve wonden. Dit kan per operatie flink verschillen en vraagt dus altijd om specifieke aangepaste verzorging. In samenspraak met de arts is te bepalen hoe dit moet worden aangepakt. Onze thuisverpleegkundige kan dan vervolgens de verbandwissel en de verzorging uitvoeren. Dit verzorgen kan gaan om het aanbrengen van zalf, het verwijderen van hechtingen, het vervangen van redon, het verzorgen van een fixator of amputatiewond.

Andere mogelijkheden

Er zijn ook nog andere mogelijkheden tot verzorging. Denk aan oncologische wonden. Dit vergt veel meer aandacht dan de wondverzorging alleen. Die aandacht kunnen wij dan ook bieden om op die manier te zorgen voor meer comfort. Dit is belangrijk. Ook het bevorderen van de bloeddoorstroming in de aderen is belangrijk. Gebeurt dit onvoldoende, dan zal er verhoogde druk in de aderen ontstaan. Dit leidt tot oedeem. Dit maakt het lastig voor wonden op het been om te genezen. Door middel van compressietherapie is de bloeddoorstroming in de benen te bevorderen. In dat geval helpen onze verpleegkundigen met het verzorgen, het wisselen van verband, het aanbrengen van compressietherapie. Daarnaast staan wij altijd klaar om tips en adviezen te geven.

Hulp bij doorligwonden

Ook doorligwonden komen vaak voor door de druk en het schuiven bij het langdurig liggen. De huid raakt beschadigd. Dit komt voor op bijvoorbeeld hielen, stuit en ellenbogen. In dat opzicht kunnen verpleegkundigen helpen met het voorkomen van de doorligwonden door praktische tips te geven en maatregelen te nemen. Ook de verzorging van de wonden is mogelijk. Dit kan in allerlei vormen. Ook het geven van advies, tips en ondersteuning is hier natuurlijk onderdeel van.

Het verzorgen van een diabetische voet

Wie als diabetespatiënt te maken krijgt met problemen aan de voeten, kan ook wondverzorging nodig hebben. Dit kan dan ook door onze hulpverleners worden aangepakt. Dit kan om allerlei soorten zaken gaan. Denk bijvoorbeeld aan preventie. Ook vroegtijdig signaleren van de problemen hoort hierbij. Eventuele zorg voor de wond of totale diabeteszorg is ook natuurlijk mogelijk. Wanneer het nodig is, roepen wij daarbij de hulp in van een erkende diabeteskliniek.

Tarieven

Als u verzekerd bent bij een Belgisch ziekenfonds, gelden de tarieven conform de bepalingen van het RIZIV. Dit wil zeggen dat wij alles via het ziekenfonds regelen.

!!! U ontvangt dus geen rekening!!!