Hulp bij katheters voor langdurig gebruik

Katheters zijn er vaak voor korte tijd, maar soms is langdurig gebruik nodig. In dat geval is het belangrijk om hier goede verzorging bij te krijgen. Wanneer bijvoorbeeld over langere periode medicatie via de bloedbaan in het lichaam moet worden toegediend, kan een arts voor de plaatsing van een katheter kiezen. Dit is vaak de gemakkelijkere manier om dit te verzorgen. Ook is het flink veiliger dan andere methodes. Er zijn verschillende soorten katheters die hiervoor geschikt zijn. De arts zal hier dan een keuze in maken. De verpleegkundige kan andere zaken regelen.

Wat kan de verpleegkundige betekenen?

Onze verpleegkundige kan op allerlei manieren bijdragen aan het comfortabeler maken van langdurig kathetergebruik. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het aanprikken. Denk ook aan het aan- en afkoppelen ervan. Daarnaast is natuurlijk een verbandwissel geen probleem. Ook medicatie, voeding of vocht toedienen via de katheter is allemaal te verzorgen door de verpleegkundige. Ook het spoelen van de katheter om te zorgen dat er geen bloedstolling of ontsteking ontstaat is mogelijk. Daarnaast zijn er natuurlijk ook allerlei zaken die rondom de behandeling spelen. In veel van deze zaken kan de verpleegkundige natuurlijk ook een belangrijke rol spelen als helpende hand.

Neem vandaag nog contact op met Antwerpen Thuisverpleging voor uw hulp

Tarieven

Als u verzekerd bent bij een Belgisch ziekenfonds, gelden de tarieven conform de bepalingen van het RIZIV. Dit wil zeggen dat wij alles via het ziekenfonds regelen.

!!! U ontvangt dus geen rekening!!!