Hulp bij medicatie krijgen

Medicatie werkt alleen optimaal wanneer het op de juiste wijze wordt ingenomen. Dat betekent dat een aantal factoren van groot belang zijn. Denk aan de dosis, maar dek ook aan het tijdstip van inname. Om hierbij te helpen kunnen wij van dienst zijn. Denk aan hulp bij inspuitingen, het toedienen via een sonde of het bijstaan in de voorbereiding. Welke hulp of ondersteuning ook nodig is. Wij kunnen die bieden. Daarbij bespreken wij de zaken altijd met de behandelend arts. Dit kan bijvoorbeeld ook om een katheter of medicatiepomp gaan. Neem nu contact op met Thuisverpleging in Antwerpen en wij helpen u verder.

Welke mogelijkheden bieden wij?

Wie bieden talloze mogelijkheden in allerlei vormen. Zo zijn wij bijvoorbeeld beschikbaar om de medicatie klaar te zetten. Dat doen wij op basis van een beschikbaar medicatieschema. Bovendien bekijken we hoe we op basis hiervan ondersteuning kunnen bieden. Ook hulp bij blaasspoelingen, bijvoorbeeld via een sonde, is mogelijk. Het voorbereiden van inname of het toedienen van medicatie indien dit niet zelf mogelijk is. Dit geldt ook voor medicatie bij psychische problemen. Het bijdragen aan pijnbestrijding. Ook inspuitingen op basis van instructie van de arts is mogelijk. Indien mogelijk kunnen we ook bijstaan bij het zelf aanleren van het doen van de inspuitingen.

Meer specialistische vormen

Er zijn natuurlijk ook allerlei specialistische vormen van medicatiehulp die wij kunnen bieden. Denk aan het spoelen van de darmen met de juiste vloeistof omwille van een darmspoeling. Een ander voorbeeld is het ondersteunen van een chemotherapie die thuis gedaan wordt. In dat geval kunnen wij bijdragen aan de zorg. Bijvoorbeeld het nazien of de chemopomp correct werkt. Ook het toedienen is bij ons in goede handen. Net als het afkoppelen van de pomp. Hulp bij chronische psychische problemen is ook aan ons toevertrouwd. Wij helpen dan bij het voorbereiden en toedienen van de medicatie.

En verder?

Het helpen bij een aerosoltoestel, ook wel bekend als een puffer, is ook mogelijk. Wij maken deze klaar en leren de techniek goed aan. Ook controleren we periodiek of het gebruik nog juist gebeurt. Het aanbrengen van oogdruppels of -zalf is ook een goed voorbeeld. Dit kan flink lastig zijn. Het aanprikken en spoelen van ene katheter of het wisselen van het verband kan ook worden gedaan. Daarnaast is het ook goed mogelijk om onze verpleegkundigen in te zetten bij antibioticatherapie. Dat is het geval bij intraveneus toedienen. Dan is het vaak zo dat over langere periode behandeling nodig is. Dit kan soms thuis en wij bieden dan hulp.

Tarieven

Als u verzekerd bent bij een Belgisch ziekenfonds, gelden de tarieven conform de bepalingen van het RIZIV. Dit wil zeggen dat wij alles via het ziekenfonds regelen.

!!! U ontvangt dus geen rekening!!!